בתמונה עמוס סרי לוי במפגש טעימות עם היינות של יקב מוניץ שהשתתפו בתחרות בתחרות הבינלאומית השתתפו 483 יינות שונים חלק מהזוכים במדליות הזהב הם יינות הנמכרים באתר Wineli.co.il יקב גת שומרון מקרני שומרון זבה במדליית הזהב עבור...
תרבות היין בישראל צוברת תאוצה ולצידה נפתחים יקבי יין ישראליים חדשים בכל רחבי הארץ. התנופה הזאת בתחום היין משמחת את כולם ויוצרת מגוון רחב ומעניין של יין עם טעמים שונים ומורכבים.
אם אתם מעוניינים לדעת למה יין לא כשר ואיך תוכלו להימנע ממצבים לא נעימים מול משפחה או חברים שמקפידים על כשרות אם בטעות הבאתם להן יין לא כשר, וכן אם אתם מעוניינים לדעת לזהות בעצמכם כשרות יין הגעתם למקום הנכון.
אירוח יכול להיות דבר מהנה מאוד, אבל לא תמיד קל להתאים בין האלמנטים השונים. צריך לבחור מנות ראשונות שמתאימות למנות העיקריות, ואז צריך לחשוב על קינוח שיישב טוב בבטן עם הארוחה שנאכלה. ולא רק זה- צריך גם להתאים את היין לארוחה
יקב ברבדו – היקב המדעי מאז שהתחלתי להתעניין ביקבי בוטיק ישראליים נתקלתי לא מעט פעמים בשם המיוחד של יקב ברבדו. שמעתי שהוא ממוקם ביישוב כרמי יוסף שלבושתי על אף שאני מתגורר די קרוב מעולם לא ביקרתי בו. יש מין תבנית...
סטייק עסיסי וטעים או צלחת של בשר טרי צלוי הם מאכלים נהדרים, אבל שילוב של בשר ויין טוב הופך את הארוחה לפנומנלית. האמת היא שהתאמת יין לאוכל מעלה כל ארוחה לרמה חדשה לגמרי של טעם. אנשים רבים פשוט בוחרים...
יקב מוניץ - שבת אחים גם יחד אני יושבת בשעת ערב מאוחרת בגינה שבביתי, בבריזה קלה מפיגה אט אט את חום היום, לפני מונח בקבוק יין אדום ולא מוכר שנפתח ללא תשומת לב מיוחדת, על התווית צוין רק "יין...
כרם ויקב צור שיזף צור שיזף מוכר לי כבר שנים רבות בדרך כל שהיא אנחנו מסתובבים במעגלים מקבילים כבר למעלה משלושים שנה. צור מוכר בעיקר כטייל הרפתקן המגיע ומדווח מנקודות רבות ונידחות בארץ. הוא גם היה ממחוללי המהפכה הנדלני"ת...
היין בולט כמשקה ייחודי שזוכה למעמד מיוחד שלושת הדתות המוניסטיות מתייחסות אליו בכובד ראש מובהק היהדות הכניסה את היין כמעט לכל הטקסים הדתיים והגדילה להפוך את שתיית היין כמצווה של ממש בשבת חג פסח וכמובן בפורים. הנצרות גם היא...
יקב גת שומרון ליאור נחום, הוא בעצם בוגר של הפקולטה להנדסה ממגמת הנדסת חשמל. היום הוא הבעלים והיינן של יקב גת שומרון. לפני קצת פחות מ 20 שנה שכן שבא להתארח לארוחת שבת הביא עמו בקבוק יין ביתי שהכין בעצמו....
בשונה מרוב המשקאות האחרים היין איננו מזוהה עם מזג אוויר מסוים. אמנם בצהרי יום חם רובנו נעדיף לשתות יין לבן קר חמצמץ מרענן וקליל. ואילו מזג אוויר קר מזמין שתיית יין אדום עמוק וכבד יותר. יש גם שמעדיפים...
מטרת התאמת טמפרטורת ההגשה של יין היא לאפשר ליין לשחרר את מירב הארומה הייחודית לו. יינות עם עפיצות (טאנינים) גבוהים אדומים לרוב, כדאי להגיש בטמפרטורה של 16- 20 מעלות. יינות לבנים ויינות סמוקים – מומלץ להגיש בטמפרטורות של – 9-12...