יקב ברבדו – היקב המדעי
מאז שהתחלתי להתעניין ביקבי בוטיק ישראליים נתקלתי לא מעט פעמים בשם המיוחד של יקב ברבדו. שמעתי שהוא ממוקם ביישוב כרמי יוסף שלבושתי על אף שאני מתגורר די קרוב מעולם לא ביקרתי בו.
יש מין תבנית כזאת שמי שהוא מספר לך שביקר בכרמי יוסף המשך המשפט הוא כמעט תמיד "וואו ממש יפה שם".
אז יום אחד מסיבה שבאמת לא זוכר מה הייתה, נקלעתי לכרמי יוסף והאמת ממש אבל ממש יפה שם.
הישוב ממוקם על שלוחה יפה ומוגבהת מעל סביבתה שמעניקה תצפיות נוף מרהיבות לשדות המוריקים של עמק איילון הסובבים את היישוב למרבית המזל תושבי כרמי יוסף השכילו לבנות את בתיהם תוך שמירה על איפוק מסוים ושילוב עם תוואי השטח. וכן באמת יפה שם. לפתע נזכרתי ביקב עם השם המוזר והתחלתי לחפש אותו לאחר משאל קצר קיבלתי הוראות הגעה שכללו יציאה מהישוב ירידה לעמק ונסיעה לא קצרה בדרך עפר בתוך העמק, נסיעה שבסופה אכן הגעתי אל היקב.
חשתי אכזבה מסוימת כשהבנתי שבניגוד לציפיותיי היקב איננו ממוקם על הגבעה המוגבהת וכנראה שהציפייה ללגימת יין לבן וצונן תוך צפיה מגבוה על העמק המקסים לא תתממש במלואה. אבל עם ההגעה את האכזבה החליפה התלהבות גדולה. היקב ממוקם ממש בלב שטחי כרמים נרחבים ויפים ונראה כמין מיקרו קוסמוס משל עצמו.
בפתח היקב ממוקמת סככה רחבה ולמרות שהגעתי בצהרי יום יולי לוהט נשבה שם רוח נעימה שהשכיחה את החום הגדול שבחוץ.
מאזור הסככה עולה גרם מדרגות קצר אל מרפסת המוצלת בסככת גפנים מאווררת אפילו עוד יותר ובצמוד למרפסת מרכז המבקרים של יקב ברבדו.
התיישבתי ליד אחד השולחנו הצופים את מרחבי הכרמים, נמנעתי מלהציג את עצמי כאיש תעשיית היין והחלטתי לנסות את פוזיציית הלקוח הסמוי.
הזמנתי חבילת טעימות (100 שח) שכללה טעימות (נדיבות) של 3 יינות, הסברים על היינות והיקב, קערית לבנה מעולה, מטבלים, שמן זית , כיכר לחם מחמצת מעולה!! וקערית פרות העונה.
אז ככה עוד לפני היינות חייב לציין שהנשנושים הנלווים באיכות טעם וכמות יפה ויכולים להוות בראנץ' מכובד בפני עצמם, ואז הגיע היין.
פתחתי עם שרדונה קר המופק בצורה ייחודית ביקב ברבדו על אף שזהו יין זני הוא תוצר של ממסך בלנד המורכב מ שליש שרדונה שעבר תסיסה בחביות עץ ו שני שליש שעברו תסיסה קרה במכלי אלומיניום. התוצר הוא יין פירותי מאוד , סמיך ומלא בטעמים – פתיחה מבטיחה ומרעננת אחרי נסיעה שבילים הלוהטים והמאובקים של העמק.
לאחר כמה פרוסות לחם עבות המרוחות בלבנה וממרח עגבניות מיובשות הגיע היין הבא.
קברנה סוביניון שנת 2019 – יין עמוק עשיר בארומת אדמה וטעמי פטריות יער יבש מאוד עם טעמי עץ מודגשים יין כיפי וחלק.
המארחת הסבירה לי שהתמזל מזלי ומכיוון שלילה לפני שהגעתי היה במקום אירוע הוקרה לפרופ' ברבדו מייסד היקב, אירוע בו השתתפו כמה מראשי ענף החקלאות והיין בישראל, במהלך האירוע נפתחו כמה מבקבוקי היין המובחרים של היקב ולמרבית המשל לא כולם נשתו עד תום ולי תהיה הזדמנות לטעום עמה מיינות הדגל היוקרתיים של היקב.
זה היה הזמן לשמוע את סיפורו של היקב בעל השם המעט מוזר.
מתברר שברבדו הוא שם המשפחה של פרופסור מהאוניברסיטה העברית שהתמחה בנושאי גפן יין טיפוח הכרם ותהליך ייצור היין.
במעבדה של פרופ' ברבדו עבד גם מי שלימים הפך לפרופ' שוסאייב בן למשפחה שבבעלותה 250 דונם כרמי הענבים שבליבם הוקם היקב.
שני הפרופסורים לחקלאות הכניסו לעבודת היקב טכנולוגיות ייחודיות ומתקדמות שהפכו את ייצור היין ביקב זה לייחודי בארץ כולה.
כנראה שההקשבה שלי בעניין לסיפור היקב ותולדות המשפחה מצאו חן בעיני המארחת
וכך זכיתי לטעום גם את הקברנה סוביניון של בציר 2011 יין עוצמתי עשיר ועמוק. הנותן ביטוי לכל אחת מ 10 שנות היישון שעבר.
ולמרות שלא סיפרתי שאני בעלים של אתר למכירת יין הפתיעה אותי חן גם בטעימה נדיבה של יין הדגל של היקב מרלו 2007 היין שהתיישן כ 14 שנה אכן היה בעל נוכחות, עוצמתי פירותי מאוד עם ניחוחות אדמת יער עשירה, פשוט תענוג.
מרכז המבקרים המקסים של יקב ברבדו פעיל בכל יום למעט שבת בין 10:00 ל 19:00 למעט ראשון ושישי עד 14:00
בימי חמישי בערב מתקיים במקום בר יין שבו ניתן להזמין את מיטב יינות היקב ולהנות ממוסיקה חיה וכל זאת באויר הלילה המבושם של עמק איילון.
בקיצור תגיעו ותהנו.