יינות טבעיים ויינות ביו דינאמיים זה לא אותו הדבר

יינות טבעיים ויינות ביו דינאמיים זה לא אותו הדבר

כתבה 250 מילה יין טבעי ויין ביו דינאמי

יין טבעי ויין ביודינאמי הם שני סוגי יינות שמתקשרים עם גישה בת-קיימא וטבעית יותר לגידול ענבים וייצור יין.

 

יין טבעי הוא יין שמיוצר תוך שימוש במינימום התערבות של האדם בתהליך הייצור. היינות הללו מתהדרים בחומרי גלם שמקורם בכרמים שאינם מטופלים בחומרי הדברה או דשנים כימיים. התסיסה נעשית בעזרת שמרים טבעיים שנמצאים בענבים עצמם ובסביבת היקב, ולא מוסיפים כימיקלים או תוספים כלשהם במהלך התהליך. היין הטבעי ידוע בהשתנות הטעם שלו משנה לשנה, כיוון שהשפעות מזג האוויר ושינויים אחרים עשויים להשפיע רבות על הטעם.

באתר Wineli , תוכלו למצוא את היינות הטבעיים של יקב שיזף ויקב לוטם.

 

יין ביודינאמי לוקח את הגישה הטבעית כמה צעדים קדימה ומשלב פילוסופיות חקלאיות ייחודיות שהתפתחו על ידי רודולף שטיינר בשנות ה-20 של המאה ה-20. חקלאות ביודינאמית מתייחסת לכרם כאורגניזם חי השואף לאיזון והרמוניה. הייננים משתמשים בלוח שנה ביודינאמי, המתחשב במיקומי הכוכבים והירח, כדי לקבוע מתי לבצע פעולות כמו גיזום, נטיעה ובציר. חומרים קוסמטיים מיוחדים שמכינים מצמחי מרפא, מינרלים ושאריות חיות משמשים לשיפור האדמה וצמיחת הגפנים.

 

שני הסוגים, יין טבעי ויין ביודינאמי, מספקים אלטרנטיבה ליינות ה"סטנדרטיים" בכך שהם מנסים למזער את השפעתם על הסביבה ולהחזיר את הקשר בין האדם לטבע. יש לציין כי אף שבתחום ישנו מספר הולך וגדל של תומכים ושוק מתרחב, יש גם ביקורות המעמידות במבחן את היעילות והטעמים של היינות הללו.

 

לסיכום, יינות טבעיים וביודינאמיים מציעים לאוהבי היין אפשרות להכיר ולהתחבר ליינות שמעוצבים על ידי הטבע והכבוד לאדמה, לצד תהליך ייצור שמכבד את הסביבה והמורשת.

באתר Wineli  תמצאו יינות ביו דינאמיים מתוצרת יקב לוטם.