באיזה טמפרטורה מגישים יין

באיזה טמפרטורה מגישים יין

מטרת התאמת טמפרטורת ההגשה של יין היא לאפשר ליין לשחרר את מירב הארומה הייחודית לו.

יינות עם עפיצות (טאנינים) גבוהים אדומים לרוב, כדאי להגיש בטמפרטורה  של 16- 20 מעלות.

יינות לבנים ויינות סמוקים  – מומלץ להגיש בטמפרטורות של – 9-12 מעלות.

ינות לבנים  שעברו יישון בחביות עץ  מומלץ להגיש  בטמפרטורות מעט גבוהות יותר  של עד 14. לאחר פתיחת הבקבוק, מומלץ לשמרו בכלי עם קרח  כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה לאורך כל הארוחה או המפגש.

ויינות מבעבעים  אותם מומלץ להגיש ממש קר – 6-8 מעלות, לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הבקבוק בכלי עם קרח כדי לשמרו בטמפרטורה הנכונה לאורך כל הארוחה או האירוע.

לחיים!!!!