בשונה מרוב המשקאות האחרים היין איננו מזוהה עם מזג אוויר מסוים.
אמנם בצהרי יום חם רובנו נעדיף לשתות יין לבן קר חמצמץ מרענן וקליל.
ואילו מזג אוויר קר מזמין שתיית יין אדום עמוק וכבד יותר.
יש גם שמעדיפים בימים קרים יינות אדומים מתוקים בסגנון פורט או יינות קינוח אחרים.
ההמלצה שלנו לבילוי ביתי בלילה קר - למה לא יין חם?
אז הנה לכם מתכון מנצח.
את המתכון הזה למדתי מצוות המטבח של מקום הבילוי האהוב עליי בצעירותי, זה היה בית תה אפלולי קטן ומקסים שנקרא בית תה המזרקה.
היינו מעבירים ערבים ירושלמיים קפואים שלמים ברביצה על כריות על כוס יין חם.
הבילוי הכי משתלם בעיר של אותם ימים.
מתכון ליין חם.
קחו בחשבון שיין חם מוצלח חייב להתבסס על יין איכותי כזה שתהנו לשתות גם במצבו הרגיל.
מרכיבים
- 1 בקבוק יין אדום יבש – אנחנו ממליצים על ייין סירה של יקב הרי גליל טעים עוצמתי וממש לא יקר.
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 3/4 כוס סוכר
- 3 מקלות קינמון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחונה או 6 מסמרי ציפורן יבשים
לעיטור הכוסות
תפוח עץ חתוך דק דק לעיטור הכוסות
תפוז חתוך לפלחים דקים עם הקליפה.
אופן ההכנה
מכניסים את כל המרכיבים לסיר חוץ מפלחי התפוזים וחתיכות התפוח מחממים עד כמעט רתיחה – מסירים מהאש.
מוזגים בעזרת מצקת לכוסות בהן הנחנו תפוחי עץ שנחתכו קטן קטן ופלחי תפוז דקים בקליפתם.
תיהנו.